Одержимий літературою, або Про Андрія Головка і його сонячно-червоний роман - Яструбецька, Г. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджується психогенетичне та феноменологічне підґрунтя поетики А.Головка. Робиться акцент на повісті “Червоний роман” як естетичному еквіваленті процесу індивідуації, а також як ілюстрації синтезу експресіонізму-активізму та імпресіонізму.