Документалістика початку XXI століття: проблеми теорії та історії - Веретейченко, І. (Слово і Час, 2008)
19 жовтня 2007 р. в Луганську відбулася IV всеукраїнська наукова конференція “Документалістика на порозі XXI століття: проблеми теорії та історії”, організована Луганським національним педагогічним університетом імені Тараса Шевченка, Східним філіалом Інституту літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України, Луганською обласною організацією “Україна – Світ”. Конференція була присвячена загальним проблемам документалістики, особливостям її жанрової природи, специфіці та поетиці мемуарної літератури, питанням літературного процесу та розвитку журналістики північно-східного регіону України.