Жанрово-стильові особливості української історичної новели ХХ ст. - Богданова, М. (Слово і Час, 2008)
У статті на матеріалі творів “Ігумен і князь” О.Слісаренка, “Буєсть Митусина” Н.Бічуї, “Вечір у Розумовського” Ю.Косача, “Постріл” Вал.Шевчука досліджено жанрово-стильові особливості української історичної новели ХХ століття.