“Інша мова жінки”: художні особливості української жіночої прози 90-х рр. ХХ ст. - Філоненко, С. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається проблема виникнення нової концепції особистості в українській жіночій прозі 90-х рр. ХХ ст. (О.Забужко, Т.Зарівна, С.Йовенко, С.Майданська, Н.Тубальцева). Це зумовлює формування певних специфічних художніх особливостей жіночої прози: полемічну загостреність, суб’єктивізацію й ліризацію, включення автобіографічних елементів, застосування нового символіко-міфологічного типу психологізму, ускладнення наративу.