Проблема розпаду патріархального роду: психологічний вимір (за повістю Б.Харчука “Онук”) - Співак, І. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядаються особливості осмислення Б.Харчуком проблеми деградації патріархального роду. Констатовано, що, розкриваючи означену проблему, письменник репрезентував не так її суспільні чинники, як внутрішні, психічні, зосередивши увагу на зміні морально-ціннісних орієнтацій.