Традиція використання барокового мотиву гріха й покари у творчості українських поетів-романтиків - Новик, О. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається, як у творах поетів-романтиків переосмислюється бароковий мотив гріха та покари. Простежується закоріненість творчості романтиків у барокову культуру.