Біблійні мотиви в “білоруському циклі” Елізи Ожешко - Солдатенко, Т. (Слово і Час, 2008)
Стаття присвячена біблійним мотивам та алюзіям у творчості Е.Ожешко. Біблійні мотиви досліджуються на матеріалі окремих творів “білоруського циклу” польської письменниці (повість “Хaм”, оповідання “Зимовий вечір”, роман “Над Німаном”).