Дослідження проблеми перетворення параметрів напруги змінного струму в електротехнічних та електротехнологічних системах - Липківський, К.О.; Халіков, В.А.; Можаровський, А.Г. (Інститут електродинаміки НАН України, 2010)
Наведено результати досліджень основних аспектів проблеми побудови трансформаторно-ключових виконавчих структур дискретних перетворювачів напруги, отримані під час виконання НДР "Ренап". Зокрема: проаналізовано особливості побудови робочих характеристик дискретних стабілізаторів напруги змінного струму й запропоновано нові закони їхнього формування; розроблено метод синтезу й методику розрахунку найбільш перспективних структур з винесенням ключових елементів з кіл силового струму, обґрунтовано шляхи їхнього вдосконалення; досліджено й створено системи регулювання напруги для формування оптимальних вольт-амперних характеристик джерел живлення електротехнологічного обладнання тощо.