Т.Г.Шевченко та І.Я.Франко. Поетичні візії України. Онтологічна спільність та відмінність - Штонь, Г. (Слово і Час, 2008)
Стаття наголошує на світоглядно-художніх та філософських відмінностях поетичних світів Шевченка і Франка як феноменів різних літературних епох.