Ранній український модернізм: польська рецепція - Ільницький, М. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджується проблема рецепції раннього українського модернізму у працях польських літературознавців, зокрема Аґнєшки Корнієнко та Аґнєшки Матусяк: періодизація модернізму, взаємодія українських і польських літературних шкіл та особисті контакти. Акцентуються питання сецесії, “прозаїчного”, полістилістичного характеру львівського літературно-мистецького середовища.