Наші підлітки – жертви Стівена Кінга - Герасименко, Н. (Слово і Час, 2008)
Авторка узагальнила і проаналізувала особливості т. зв. явища молодіжної прози як одного з напрямків сучасної української літератури, своєрідність її художнього вираження на ідейно-тематичному та образному рівнях. Простежується типологія індивідуального світотворення та світовідчуття письменників-двотисячників, опозиція до традиційної хрестоматійної культури на рівнях рустикального та урбаністичного синдромів.