Класифікація загроз інформаційній безпеці в комп’ютерних системах при віддаленій обробці даних - Корпань, Я.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Наведено визначення основних термінів, які стосуються питань інформаційної безпеки, перераховано умови безпеки комп’ютерної системи, надано загальну класифікацію загроз інформаційної безпеки. В представленій класифікації загрози інформаційній безпецірозділено на три категорії: загрози, що характерні для програмного забезпечення; загрози, які спрямовано на комп’ютерну мережу; загрози, що стосуються апаратної частини інформаційної системи. Загрози, що відносяться до кожної із перерахованих категорій, розділено на групи за характерними ознаками, визначено їхній вплив на систему та методи захисту.