Дослідження комбінаційних характеристик вітчизняних радіонепрозорих тканин М1, М2 та М3 - Яремчук, Ю.Є.; Катаєв, В.С.; Сінюгін, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Проведено дослідження вітчизняних радіонепрозорих тканин М1, М2 та М3 на визначення сумарного коефіцієнта екранування при різних комбінаціях їхнього застосування. Виміри проведено як при горизонтальному, так і при вертикальному розташуванні волокон. У дослідженнях використано установку, в якій передавальна антена знаходилася всередині діелектричного корпусу, що обгортався по черзі тканинами у різних комбінаціях: М1-М2, М2-М3 та М1-М3. Результати вимірювань показали, що комбінації тканин М1-М2 та М2-М3 мають подібні характеристики і більші коефіцієнти екранування, проте комбінація М1-М3 має більшу смугу екранування, хоча і з меншим коефіцієнтом екранування.