Функціонально-орієнтована модель адаптивного короткострокового прогнозування електричного навантаження - Волошко, A.B.; Музика, Н.Ю.; Бочуля, П.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Запропоновано метод адаптивного вибору порогового значення прогнозованих вейвлет-коефіцієнтів, метод прогнозування електричного навантаження шляхом сегментування інформаційного сигналу на низько та високочастотні складові. Наведено порівняльний аналіз точності прогнозування запропонованим методом з відомими методами прогнозування.