Мультиагентний підхід до моделювання інформаційно-аналітичної системи - Додонов, В.О.; Ланде, Д.В.; Путятін, В.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Розглянуто питання реалізації мультиагентного підходу до моделювання інформаційно-аналітичної системи, який реалізується у вигляді відповідної інформаційної технології, для подальшого застосування сценарного підходу. Представлено мультиагентну модель поширення інформаційних повідомлень, які містять посилання на інформаційні ресурси в мережі Інтернет. Результати моделювання підтверджено шляхом дослідження реальної мережі мікроблогів Twitter. Описано етапи створення корпоративної системи моніторингу мережевих інформаційних ресурсів, склад яких визначається посиланнями в мікроблогах. Наведено переваги такого підходу.