Прогнозування строків зберігання даних на оптичних дисках - Петров, В.В.; Крючин, А.А.; Березін, Б.О.; Беляк, Є.В.; Шиховець, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Наведено результати аналізу використання методів прискореного визначення строків гарантованого зберігання інформації на оптичних носіях. Особливу увагу приділено проведенню випробувань носіїв, що призначені для довготермінового зберігання інформації. Визначено головні причини значної різниці у строках зберігання даних на компакт- дисках під час проведення прискорених випробувань.