Вікі-індекс популярності авторів наукових публікацій - Ланде, Д.В.; Андрущенко, В.Б.; Балагура, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Запропоновано новий індекс оцінки популярності авторів наукових статей, який розраховується на базі аналізу інтернет-енциклопедії Wikipedia (Wikipedia Index — WI), що містить мільйони статей і репрезентативно представляє практично всі галузі знань. На відміну від інших наукометричних індексів цей індекс дозволяє оцінити саме популярність автора, його впливу найбільшому «ареалі знань» в Інтернеті — енциклопедії Wikipedia. Запропоновано алгоритми та технологію розрахунку Вікі-індексу шляхом зондування цієї мережевої енциклопедії, наведено приклади розрахунку Вікі-індексу для відомих учених, а також методику побудови інформаційних мереж — моделей предметних областей на базі автоматичного моніторингу та аналізу мережевих інформаційних ресурсів довідкового характеру. Розглянуто мережі понять, що відповідають заголовкам статей із Wikipedia.