Микола Гоголь і поляки (деякі аспекти дослідження) - Михед, П. (Слово і Час, 2008)
У статті зроблено спробу висвітлити маловивчене на сьогодні питання гоголезнавства – діалог Миколи Гоголя та представників польської еміграції 30-х років ХІХ ст. у Римі та Парижі. Спілкування з польськими інтелектуалами А.Міцкевичем, Б.Залєським, П.Семененком, І.Кайсевичем, Б.Яньським залишило помітний слід у творчому й духовному розвитку письменника та відбилось у його творах.