Феномен мовчання героя у творчості Іво Андрича - Рудяков, П. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджується феномен мовчання героя у творчості Іво Андрича. На матеріалі кількох оповідань і роману “Проклятий двір” розглянуто специфіку мовчання як особливого стану свідомості персонажа, окреслено місце героя, який мовчить, у структурі оповіді, його взаємозв’язок із героєм-оповідачем, героєм-переповідачем та героєм-слухачем.