Образ саду у творчості Тараса Шевченка: генеза та семантика - Боронь, О. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядаються джерела образу саду в поезії та прозі Шевченка: Біблія, уснопоетична творчість, літературна традиція. Визначено ступінь впливу кожного з цих джерел на семантику образу та особливості його функціонування у творі. Особливу увагу приділено маловивченій проблемі типологічних зв’язків Шевченкового образу саду з бароковою літературою. Окреслено основні художні смисли цього образу.