Леонід Первомайський і Арсеній Тарковський: типологічний аспект - Синьоок, Г. (Слово і Час, 2008)
У розвідці авторка підсумовує здійснене нею компаративне дослідження творчого доробку Л.Первомайського та А.Тарковського – уродженців України, чільних представників різних національних літератур (відповідно української й російської). Дослідниця порушує проблему національної ідентичності митців, простежує відповідності в їхніх життєвій і творчій біографіях, світоглядних засадах, психологічних характеристиках, поетиці.