Загальна карта Європейської частини Російської імперії 1788 р. із зібрання Національного музею історії України як зразок компілятивної історіографії - Оксенич, М. (Інститут історії України НАН України, 2007)
Стаття присвячена одному з типових прикладів компілятивної картографії, поширеної в Європі в XVII ст. – “Загальній карті Європейської частини Російської імперії” 1788 р. із збірки Національного музею історії України. Вона є важливим джерелом для історичних і географічних досліджень як для вітчизняних, так і для зарубіжних вчених.