Інструментальні засоби створення конструктивних креслень геологічних розрізів - Тарнавський, Ю.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2016)
Забезпечення безпеки промислового об’єкта потребує моніторингу стану ґрунтів під ним і збереження цієї інформації у вигляді технічної документації. Особливо актуальним є завдання побудови геологічних розрізів у зоні розташування об’єкта і їх фіксації у вигляді конструктивних креслень. Проте дотепер ці завдання вирішувались у "напівручному" режимі і жодна з програм побудови геологічних розрізів не забезпечувала можливості побудови конструктивних креслень. Роботу присвячено питанням розроблення інструментальних засобів для побудови конструктивних креслень геологічних розрізів в автоматизованому режимі з використанням системи автоматизованого проектування AutoCAD. Результати розроблення подано у вигляді двох модулів: плагіну на основі AutoCAD .NET API (С#-застосування) і AutoLISP-застосування для створення користувацьких шаблонів штрихувань.