Шовкові тканини в костюмах військової еліти і урядовців Української козацької держави та їхня тогочасна місцева термінологія - Славутич, Є. (Інститут історії України НАН України, 2007)
Стаття присвячена комплексному розгляду шовкових матерій, представлених в строях збройних сил Гетьманської держави. Подано оригінальну місцеву тогочасну термінологію і ґрунтовну характеристику означених тканин, окреслено конкретну сферу їх використання.