Сецесійний дискурс письменників “Молодої музи” - Матусяк, А. (Слово і Час, 2008)
У статті розкривається творчість письменників “Молодої музи” (Львів, 1906-1909) у контексті сецесії – стилю, що на межі XIX-XX ст. домінував з великою інтенсивністю не тільки в усіх видах творчості, а й створив своєрідну інтегральну культуру, що тісно взаємодіяла з іншими художніми напрямками епохи. Прагнення синтезу мистецтв було провідною тенденцією творчості всіх митців “нового стилю”, тому письменство “Молодої музи” розглядається з погляду його взаємодії із живописом, музикою та мистецтвом танцю.