На березі вічності: модель художнього світу Богдана-Ігоря Антонича - Мафтин, Н. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається прозова спадщина Б.-І.Антонича, зокрема його незавершений роман «На другому березі», до структури якого ввійшла однойменна повість, а також новела «Три мандоліни». Авторка статті зробила спробу «прочитати» ці тексти під кутом чільних рис міфопоетики художнього світу Б.-І.Антонича. Саме незавершеність текстів, як вважає авторка, заохочує до певної свободи інтерпретації, в якій важливу роль грає читацька рецепція.