Підстави для абсурду і втеча від абсурду: ранній український постмодернізм крізь оптику біблійної міфології - Логвиненко, Ю. (Слово і Час, 2008)
У статті здійснено аналіз поетики ранніх дев’ятдесятників – особливого за своїм світобаченням літературного покоління, проаналізовано світоглядні аспекти у творчості поетів. У доробку цього літературного покоління яскраво простежується адаптація на українському ґрунті постмодерного світобачення. Поезія ранніх дев’ятдесятників розглянута в ситуації періоду межі століть. До уваги взято також політичну ситуацію в суспільстві, зокрема посттоталітарну, що також позначилося на творчості ранніх дев’ятдесятників. Важливу роль у текстах дев’ятдесятників відіграє використання поетами біблійної міфології.