Дворянство Правобережної України пореформеного періоду: до історіографії проблеми - Тимошенко, В. (Інститут історії України НАН України, 2007)
Статтю присвячено актуальним проблемам сучасної вітчизняної історіографії – вивченню еволюції станової структури Правобережної України XIX – початку ХХ ст. Проаналізовані основні тенденції розвитку дворянського господарства в пореформений період, показана роль дворянства в модернізації економіки краю.