Індуктивне моделювання ризиків збитків від руйнівних повеней в басейні р. Тиса за емпіричними даними з використанням моделей регресійного типу - Стефанишина-Гаврилюк, Ю.Д.; Стефанишин, Д.В.; Трофимчук, О.М. (Математичне моделювання в економіці, 2014)
За даними рядів динаміки значень збитків від руйнівних повеней в басейні р. Тиса та максимальних витрат води р. Тиса, що визначалися на гідрометричному посту Вилок, розглянуто задачу індуктивного моделювання ризиків збитків як добутків збитків та ймовірностей перевищення максимальних витрат води з використанням моделей регресійного типу.