Перспективи застосування математичних методів для здійснення оцінки ефективності управління об’єктами публічної власності в Україні - Устименко, В.А.; Кременовська, І.В. (Математичне моделювання в економіці, 2014)
Статтю присвячено обґрунтуванню необхідності запровадження єдиних підходів до оцінювання ефективності управління всіма об’єктами права публічної власності. Аргументовано, що скорочення державного та комунального секторів економіки, що відбувається протягом останніх років, справляє негативний вплив на стан забезпечення економічного суверенітету держави. На основі аналізу положень чинного законодавства виявлено низку протиріч і недоліків. Показано переваги застосування математичних методів і на окремих практичних прикладах та запропоновано їх можливе використання.