Комплексна оцінка інвестиційної привабливості аграрних регіонів в умовах зростання невизначеності та ризиків - Атоєв, К.Л. (Математичне моделювання в економіці, 2015)
Здійснена комплексна оцінка інвестиційної привабливості аграрних регіонів України. Найбільш привабливими для інвестування з точки зору природних, техногенних, соціальних та економічних ризиків, сталості та рівня урожайності є Київщина, Черкащина та Хмельниччина. Запропоновано концептуальна модель оцінки рівня продовольчої безпеки, яка дозволяє формалізувати залежність критичних значень параметрів, що її характеризують, від екологічних, економічних, техногенних та соціальних факторів.