Культурно-історична діяльність грецьких громад в Україні: грецькі друкарні в Одесі в ХІХ - на початку ХХ ст. - Терентьєва, Н. (Інститут історії України НАН України, 2007)
У статті досліджується культурно-освітня діяльність грецьких громад в Україні: грецькі друкарні в Одесі, а саме видавнича діяльність в Одесі (ХІХ – на початку ХХ ст.). Випуск друкованих видань в Одесі мав основною метою не тільки інформувати жителів міста про важливі події соціально-політичного, економічного та культурного життя країни та Європи, але, насамперед, виховувати греків у дусі боротьби за волю та незалежність Батьківщини.