“Падаю і знов іду”: крутосхили Тичининого шляху до Шевченка - Павленко, М. (Слово і Час, 2008)
У статті розглянуто зв’язки й перегуки життя і творчості Павла Тичини з генієм Тараса Шевченка. Проаналізовано як точки найвищого духовного наближення “сонячнокларнетного” поета до Кобзаря, так і мистецькі й ідеологічні розходження Тичини з Шевченковими ідеями.