“Вертеп” Григорій Чубая як модифікація вертепної драми - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2008)
Зіставлено барокову вертепну драму з “Вертепом” Г.Чубая. Досліджено метричну та образно-символічну організацію творів.