Літературний канон ленініани - Хархун, В. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджується процес структурування літературного канону ленініани. Зокрема, авторка прагне проаналізувати ідеологічні й художні завдання ранньої ленініани, яка формує культ Леніна як тоталітарного абсолюту, сталінської ленініани, що узаконює владу нового вождя, та постсталінської ленініани – фінальної фази одержавлення й уніфікації культу Леніна.