Про мишу в норі, Роберта Бернса та Василя Голобородька - Пастух, Т. (Слово і Час, 2008)
У статті розглянуто вірш В.Голобородька “До мишачого бернса” в ракурсах авторської біографії, інтертекстуальності та в суто естетичному вимірі. Ідейно-естетичні властивості цього вірша простежуються в контексті інших поезій В.Голобородька. Так окреслюється широке і складне виражальне поле поезії “До мишачого бернса”.