“Я” та “Інший”: простір інтимності в романі Софії Андрухович “Сьомга” - Крупка, М. (Слово і Час, 2008)
Стаття становить собою спробу системного ідейно-художнього аналізу роману Софії Андрухович “Сьомга”. Авторка розкриває механізми текстуального втілення автобіографічних моментів, наголошуючи на психоаналітичному принципі ретроспекції – основі наративної структури твору. Основна увага зосереджена на дослідженні проблеми становлення ідентичності людини через опис приватного досвіду тіла. Шляхом детального аналізу аргументується думка про сексуальність як визначальну складову особистості.