Інформаційна технологія аналізу та оцінки забруднення складових довкілля - Крета, Д.Л. (Математичне моделювання в економіці, 2016)
У даній статті розглянуто створення інформаційної технології аналізу та оцінки забруднення довкілля. Розкриті блоки створення методики дешифрування димових шлейфів та дешифрування забруднення снігового покриву. Наведено інструментарій об’єднання різночасових та різнорідних даних. Створено на основі цих методів еколого-картографічні моделі стану довкілля.