Замітки щодо генези й типології соціалістичного реалізму - Наливайко, Д. (Слово і Час, 2008)
У статті досліджуються зв’язки соцреалізму з пролетарською літературою та її художніми джерелами. Висвітлюється роль натуралізму у формуванні категорії “творчого методу” в соцреалістичній естетиці. Засадничі принципи реалізму протиставляються категоріям класовості, народності й партійності.