Єфремов Сергій - Селіверстова, С. (Слово і Час, 2008)
(1876-1939) – знаний український політик, критик, літературознавець, публіцист, член НТШ і голова правління і ВУАН, секретар історико-філологічного Відділу, член та керівник багатьох комісій, зокрема шевченкознавства та комісії з видання пам’яток новітньої української літератури, академік (1919).