Леонід Новиченко: Semper tiro і його літературознавча школа - Ковалів, Ю. (Слово і Час, 2008)
Критик, літературознавець, дійсний член АН УРСР з 1985 р., академік секретар Відділення літератури, мови і мистецтвознавства АН УРСР, доктор філол. наук, професор.