Шамота Микола - Селіверстова, С. (Слово і Час, 2008)
(17.12.1916–4.01.1984) – літературознавець, чл.-кор. АН УРСР (1958), академік (1967). У 1966- 1971 роках – академік-секретар Відділення літератури, мови та мистецтвознавства АН України.