Інтелектуалізація сучасних систем автоматичного керування безпілотними літальними апаратами - Гриценко, В.І.; Волков, O.Є.; Комар, М.М.; Богачук, Ю.П. (Кибернетика и вычислительная техника, 2018)
Розглянуто питання необхідності створення нової перспективної системи керування безпілотними літальними апаратами і розроблення методів її інтелектуалізації. Запропоновано ідеї застосування теорії інваріантності та автономності для синтезу перспективних систем керування, а також ряд методів для забезпечення високого рівня їх інтелектуалізації. Запропоновано підхід до вирішення завдання, оснований на теорії високоточного дистанційного керування динамічними об'єктами, а також на комплексній взаємодії методів теорії автономності, адаптивного керування та інтелектуалізації процесів керування динамічними об'єктами.