Концепцiя телемедичної системи для експрес-оцiнювання рiвня внутрiшньоочного тиску - Каплін, І.В.; Кочина, М.Л.; Фірсов, А.Г. (Кибернетика и вычислительная техника, 2018)
Запропоновано концепцію телемедичної системи експрес-оцінювання рівня внутрішньоочного тиску, заснованої на аналізі параметрів інтерференційних картин, які спостерігаються на рогівці живого ока в поляризованому світлі. Надано результати розроблення методу визначення параметрів інтерференційних картин в автоматизованому режимі з використанням розробленого програмного забезпечення, двохрежимного (лінійного та кільцевого) покажчика точок ізохром. Периметр ізохроми автоматично визначають шляхом підрахунку кількості пікселів на її замкнутому контурі, площу — шляхом підрахунку кількості пікселів, які заповнюють її внутрішню область.