Ex cathedra: сучасне літературознавство у Львівському національному університеті імені Івана Франка (1998–2008) - Гарасим, Я.; Будний, В. (Слово і Час, 2008)
З нагоди 160-літнього ювілею кафедри української словесності Львівського національного університету імені Івана Франка у статті розглянуто наукову діяльність львівської літературознавчої школи впродовж останніх десяти років. Висвітлено проблематику близько дев’яти десятків монографій, колективних збірників та інших видань з історії й теорії літератури, компаративістики, фольклористики, славістики й інших царин філології.