Фундація та перші кроки існування Мильчанського Різдва Пресвятої Богородиці монастиря (40-і рр. XVII ст.) - Горін, С. (Інститут історії України НАН України, 2009)
За архивними матеріалами простежується початковий період Мильчанської обителі. Дослідження допоможе краще зрозуміти деякі особливості функціонування монастирів в першій половині XVII ст.