До питання про походження імені билинного героя Іллі Муромця (історико-географічний аспект) - Конча, С. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Розглядається проблема первинності форм прізвиська билинного Іллі Муромця, найдавнішою з яких є “Моровлин”, “Муравленин”. Географічний розподіл форм прізвиська, засвідчених билинним, а також казковим матеріалом, вказує на первинність “в-форм”: “Моровлин”, “Муровец”. Розгядається кілька можливостей пояснення витоків прізвиська.