Паралельне кодування контурів об’єктів у бінарних зображеннях та обчислення їх моментів інерції - Сабельніков, П.Ю. (Штучний інтелект, 2016)
У статті пропонуються алгоритми кодування контурів об’єктів у бінарних зображеннях та обчислення їх моментів інерції, які можуть значно прискорити процес обчислень за рахунок суміщення введення і обробки відеоданих з використанням векторних операцій.