Політичні репресії проти чеської інтелігенції Житомирщини в добу "великого терору" - Шевчук, Ю. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті на підставі архівних документів висвітлюються деякі події історії України, що тісно пов’язані з перебігом масових політичних репресій проти чеської інтелігенції в добу «великого терору» на території Житомирщини.