Виділення рухомих об’єктів на основі використання часових послідовностей - Агарков, А.В. (Штучний інтелект, 2016)
У роботі запропоновано рішення виділення рухомих об'єктів на зображеннях відеоряду на основі формування часових послідовностей областей руху. На кожному зображенні відеопослідовності проводиться виділення областей руху, в яких відбувається значна зміна яскравості пікселів від кадра до кадра. З множини даних областей виділяються підмножини, кожен елемент яких належить різним зображенням і які утворюють послідовності за ознакою близького розташування, розмірів і часу появи. Даним послідовностям відповідають рухомі об'єкти.